Team recruitment legt uit hoe jij positief opvalt tussen alle andere cv's

Custom Connect sollicitatie gids: deel 1 – tips voor een indrukwekkend cv

Solliciteren kan een enorme stap in je carrière zijn, en we begrijpen dat het een spannend proces is. Daarom willen we je graag een handje helpen met praktische tips om jouw sollicitatie te laten opvallen tussen de rest. Vandaag beginnen we met stap 1: het maken van een cv. Taraimhy en Christol, onze recruiters in Suriname, delen hun beste tips om ervoor te zorgen dat jouw cv niet alleen opvalt, maar ook echt indruk maakt.

Focus op relevante ervaring

Wanneer je je cv opstelt, is het cruciaal om te kiezen voor ervaring en vaardigheden die echt relevant zijn voor de rol waarvoor je solliciteert. Christol legt het als volgt uit: “Kies werkervaring en opleidingen die passen bij de rol die je wilt vervullen. Laat zien wat je hebt bereikt en hoe dit aansluit bij wat wij bij Custom Connect zoeken. Dit helpt ons om te begrijpen hoe jouw achtergrond bij ons past.” Denk eraan, minder is soms meer. Focus op wat er echt toe doet!

Verwaarloos je soft skills niet

Naast je kennis en ervaring zijn je soft skills ook belangrijk. Taraimhy benadrukt: “Vergeet niet om je soft skills te vermelden, zoals hoe goed je kunt communiceren, samenwerken en problemen oplossen. Deze kwaliteiten zijn vaak net zo belangrijk als je kennis, vooral in klantgerichte functies.” Laat zien dat je niet alleen de juiste skills hebt, maar ook het juiste karakter om in ons team te passen.

Controleer je cv op fouten

Dit klinkt misschien als een open deur, maar een foutloos cv is echt essentieel. Christol raadt aan: “Controleer je cv zorgvuldig op spelling- en grammaticafouten. Laat iemand anders er ook naar kijken om er zeker van te zijn dat je niets over het hoofd hebt gezien. Het is, wat cv’s betreft, een van mijn grootste afknappers wanneer ik spelfouten zie staan.” Een schoon en foutloos cv toont je aandacht voor detail en professionaliteit.

Schrijf een overtuigende samenvatting

Een krachtige samenvatting of motivatiebrief kan het verschil maken. Taraimhy adviseert: “Gebruik je samenvatting om een helder en beknopt overzicht te geven van wie je bent en waarom je geïnteresseerd bent in de rol. Dit is je kans om je passie voor de functie en je unieke kwaliteiten te tonen. Zorg ervoor dat je kort en krachtig uitlegt waarom je een goede match bent voor Custom Connect.” Denk aan je samenvatting als je persoonlijke pitch – maak het boeiend en memorabel!

Cv opsturen maar!

Een sterk cv opent de deur naar een sollicitatiegesprek en brengt je een stap dichter bij jouw nieuwe rol. Volg de tips van Taraimhy en Christol en zorg ervoor dat je cv niet alleen professioneel en overtuigend is, maar ook een glimlach op onze gezichten tovert. Denk eraan, een goed CV is als een eerste date: je wilt een goede indruk maken en ons nieuwsgierig maken naar meer.

We kunnen niet wachten om jouw sollicitatie te ontvangen. Dus, is jouw cv er helemaal klaar voor? Geef hem een laatste check en druk op verzenden. We zijn benieuwd naar je creatie – en wie weet, misschien worden we wel je toekomstige collega!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Recente berichten

Custom Connect sollicitatiegids: deel 4 – Welke vragen je kunt verwachten tijdens je sollicitatiegesprek

Een sollicitatiegesprek kan best spannend zijn. Door je goed voor te

Custom Connect sollicitatiegids: deel 3 – Voorbereiding op je sollicitatiegesprek

Je hebt je cv verzonden en bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek

Custom Connect sollicitatiegids: deel 2 – een pakkende motivatiebrief schrijven

Je hebt nu een strak cv in handen, maar hoe zorg

Custom Connect sollicitatie gids: deel 1 – tips voor een indrukwekkend cv

Solliciteren kan een enorme stap in je carrière zijn, en we