Top 5 tips voor een goede sollicitatiebrief

Hoewel er tegenwoordig banen in overvloed zijn, mede als gevolg van de coronacrisis, kan het schrijven van een goede sollicitatiebrief nog altijd in je voordeel werken. Nog steeds geeft een goede sollicitatiebrief een positieve eerste indruk bij je potentiële werkgever. Om deze reden willen wij je 5 tips geven voor het schrijven van een goede sollicitatiebrief.

 

1. Inlezen in het bedrijf

Het lijkt misschien logisch, maar toch is het een belangrijke tip voor een goede sollicitatiebrief. Voordat je begint met het schrijven van je brief is het verstandig om je goed in te lezen. Als een potentiële werkgever ziet dat je al aardig wat weet over het bedrijf zal deze eerder een positief gevoel over je krijgen. Het komt namelijk voor, zeker voor mensen die bij meerdere bedrijven tegelijk solliciteren, dat een sollicitant geen idee heeft waar die heeft gesolliciteerd. Je kunt je voorstellen dat dit niet zo’n lekkere binnenkomer is…

 

2. Val op

(bijna) alle sollicitatiebrieven zijn hetzelfde. Zorg er dus voor dat je eruit springt met je brief. Dit kan je al doen door een leuke openingszin te verzinnen. Houdt de tekst luchtig, de tijd van zakelijke brieven met dure woorden is al lang voorbij. Humor? Ook welkom!

 

3. Wees niet bescheiden

In een sollicitatiebrief wil je natuurlijk aantonen waarom de werkgever juist jou moet kiezen. Laat ”minpunten” van jezelf dus ook gerust achterwege. Hype jezelf een beetje op in de brief, maar zorg natuurlijk wel dat het de waarheid blijft. Ben je goed met bepaalde programma’s? Heb je in het verleden mooie prestaties verricht? Mooi, laat deze opvallend terugkomen in je brief.

 

4. Ben niet te lang van stof

Tuurlijk wil je veel over jezelf vertellen, maar denk je dat een werkgever zin heeft om twee A4’tjes te lezen? Hou het kort maar krachtig in je brief. Hou het bij relevante werkervaring, belangrijke prestaties en vaardigheden. Deze onderdelen zijn namelijk, in de meeste gevallen, het enige waar jouw potentiële werkgever in geïnteresseerd is. Een opening, 2 alinea’s en de sluiting zijn meestal voldoende voor een goede sollicitatiebrief.

 

5. Spelvauten

Wanneer je denkt dat je brief af is, controleer dan een van de belangrijkste aspecten: Spelfouten. Het hoeft er maar een te zijn en het bedrijf wijst je af. Een goede manier om dit te checken is door de brief te laten controleren door iemand anders.

 

Heb jij deze tips niet nodig en weet jij precies hoe je een sollicitatiebrief moet schrijven? Solliciteer dan op een van onze vacatures! Wil je eerst weten hoe het is om als klantenservice medewerker aan de slag te gaan? Bekijk ons bericht met een korte uitleg.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Recente berichten

Maak kennis met Natalia Arisandi!

“Mijn ervaring in recruitment en in de klantcontact wereld heeft mij

Maak kennis met Naomi Koenen!

Hoi! Ik ben Naomi, 25 jaar en werk nu 1 jaar

Maak kennis met Brian Kuijten!

Komende tijd stellen wij je graag voor aan onze Custom Connect

Maak kennis met Luna van Mierlo!

Komende tijd stellen wij je graag voor aan onze Custom Connect