Hoe ziet het werk van een recruiter er uit?

Recruiters, tegenwoordig zijn ze niet meer weg te denken uit de meeste bedrijven. Zo werkt Naomi sinds een tijdje als recruiter bij Custom Connect. Hoe is het nou eigenlijk om recruiter te zijn? We vroegen het haar. 

 

Hey Naomi, stel je even voor!

Mijn naam is Naomi Koenen, ik ben 24 jaar en werk nu ongeveer 2,5 maand bij Custom Connect als Recruiter.

Hoe ben je bij Custom Connect terecht gekomen?

Na 5 jaar als campagnemanager te hebben gewerkt voor verschillende opdrachtgevers in een ander klantcontactcenter was het voor mij tijd voor een nieuwe uitdaging. Ongeveer een maand geleden werd ik benaderd door Sharin (Manager Recruitment). Ze stelde mij de vraag of ik ervoor open stond om voor Custom Connect te werken. Vrijwel direct kreeg ik er een heel goed, vertrouwd en positief gevoel bij. Een dag later kwam ik langs op kantoor om de sfeer op de vloer te proeven. Ik werd gelijk met open armen ontvangen door de verschillende collega’s die er rondliepen. Hierdoor was voor mij de beslissing snel genomen; Ik ga aan de slag als Recruiter bij Custom Connect!

Wat doe je eigenlijk als recruiter?

In mijn functie als Recruiter ben ik voornamelijk bezig met het selecteren van de juiste kandidaten. Dit doe ik voor onze openstaande vacatures onder de 5 vestigingen. Een van de belangrijkste werkzaamheden is het bellen van kandidaten om de vacatures met hun door te spreken. Deze vacatures kunnen klantenservice vacatures zijn of bijvoorbeeld sales vacatures. Het leuke is dat het ook als studenten bijbaan interessant kan zijn. 

Hoe gaat dat in zijn werk?

Door middel van een korte, maar kritische telefonische screening kijk ik of de kwaliteit voldoende is om op kantoor langs te komen voor een tweede sollicitatiegesprek met een van de Teamleiders, als het thuiswerken is zijn deze gesprekken vaak via Teams. Als je dan een reactie terugkrijgt van de teamleiding dat je echt een toppertje hebt aangenomen geeft je dat een goed gevoel. Daarnaast brengt het ook een hoop uitdagingen met zich mee, kom je wel aan de juiste uren, ben je niet te kritisch geweest of juist te soepel, krijg je alle trainingsplekken gevuld? Echt elke dag is weer anders en dat maakt het wel enorm leuk om dit werk te doen.

Zou je andere mensen aanraden om bij Custom Connect te komen werken?

Ik ben nog vrij nieuw bij Custom Connect, maar ik kan echt oprecht zeggen dat iedereen voor je klaar staat om je te helpen, ook al vraag je iets 6x, ze blijven het geduld hebben om je zo goed mogelijk op weg te helpen. Het is een hele fijne, maar ook vertrouwde omgeving om in te werken, waar je zeker ook op zijn tijd een lolletje kan maken onderling. Ook als bijvoorbeeld een studenten bijbaan kan het leuk zijn om voor dit bedrijf te komen werken. 

 

Zie jij jezelf ook wel als recruiter werken, dat kan nu bij Custom Connect! 

Solliciteren

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Recente berichten

Maak kennis met Natalia Arisandi!

“Mijn ervaring in recruitment en in de klantcontact wereld heeft mij

Maak kennis met Naomi Koenen!

Hoi! Ik ben Naomi, 25 jaar en werk nu 1 jaar

Maak kennis met Brian Kuijten!

Komende tijd stellen wij je graag voor aan onze Custom Connect

Maak kennis met Luna van Mierlo!

Komende tijd stellen wij je graag voor aan onze Custom Connect