Gesprekken per telefoon Custom Connect

5 tips voor betere sales per telefoon

Sales cijfers custom connect

Er zijn veel manieren om je diensten aan te bieden bij je doelgroep, telefonische verkoop is daar een voorbeeld van. Sales via de telefoon is een goede manier om je producten of diensten aan de man te brengen. Custom Connect geeft je 5 tips voor betere sales per telefoon.

1. Ga voor een goed begin

Het begin van je telefonische verkoopgesprek is enorm belangrijk voor het verdere verloop van het gesprek. Begin niet gelijk met harde verkoop, maar maak kennis met de klant. Zorg voor een soort korte vriendschap die je met de klant opbouwt. Begin het gesprek enthousiast en zorg dat de klant nieuwsgierig wordt.

2. Geloof in jezelf

Als je niet in jezelf gelooft, doet de klant dat ook niet. Zorg dat je goed voorbereid het verkoopgesprek in gaat en dat je je zegje klaar hebt. Oefen je verkoopgesprek een aantal keer en zorg dat je zelfverzekerd overkomt op de klant.

3. Ga voor kwaliteit, niet voor kwantiteit

Wil jij het liefst zoveel mogelijk telefoontjes per dag doen? Fout. Zorg ervoor dat je per klant de tijd neemt en de eerder genoemde vriendschap realiseert. Zorg, ook over de telefoon, voor een unieke klantbeleving. Hoe sterker de band met de klant, hoe eerder de klant iets van je zal kopen.

4. Geef niet te snel op

Koud bellen is erg lastig. Zorg daarom dat je alle informatie op een rijtje hebt en ga dus goed voorbereid het gesprek in. Geef niet meteen op bij de eerste nee. Vraag de klant waarom het een nee is, wellicht kan je de bezwaren nog weerleggen en alsnog een verkoop realiseren.

5. Ga niet te snel

Een klant vindt het fijn als je de tijd voor hem of haar neemt. Ga daarom niet te snel. Bouw een band met de klant op en luister echt naar de wensen die de klant heeft. Een goede manier om een verkoopgesprek op te bouwen is het aanhouden van het VOCATIO model. Deze bestaat uit de verkenningsfase, de omschrijving van het probleem, confrontatie, argumentatie, tegenwerpingen opvangen, instemming krijgen en de uiteindelijke, gewenste, overeenkomst.

 

Heb jij deze tips niet nodig en ben jij al een saleskanon, of wil je juist leren hoe sales werkt? Custom Connect heeft meerdere sales vacatures open staan, bekijk ze hier. Hou je niet van sales en sta je liever klanten te woord wanneer ze een probleem hebben? Ga dan aan de slag in de klantenservice bij Custom Connect. De vacatures voor de klantenservice ontdek je hier. We bieden zowel banen op kantoor als callcenter werk vanuit huis aan.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Recente berichten

Maak kennis met Natalia Arisandi!

“Mijn ervaring in recruitment en in de klantcontact wereld heeft mij

Maak kennis met Naomi Koenen!

Hoi! Ik ben Naomi, 25 jaar en werk nu 1 jaar

Maak kennis met Brian Kuijten!

Komende tijd stellen wij je graag voor aan onze Custom Connect

Maak kennis met Luna van Mierlo!

Komende tijd stellen wij je graag voor aan onze Custom Connect